Promena na mađarski jezikKoristi se srpski jezikPromena na engleski jezik

Aktivnosti

Aktivnosti

Istraživanje i prstenovanje ptica
Ornitološka istraživanja su najpoznatija aktivnost Udruženja ljubitelja prirode "Riparia", aktivnost po kojoj je ova organizacija prepoznatljiva. Tome je doprinelo višegodišnje terensko iskustvo, brojni uspešno realizovani projekti, deset akreditovanih prstenovača u Udruženju i saradnja sa velikim brojem organizacija iz Srbije i Mađarske. Aktivnosti realizuju Sekcija za zaštitu i proučavanje ptica i Sekcija za prstenovanje ptica. Sekcija za prstenovanje ptica, počevši od 2009. godine radi i na nabavci prstenova i koordinisanju markiranja. Ovi prstenovi nose oznaku SUBOTICA i adresu www.su-r.com. 

Edukacija posredstvom Interneta
Udruženja ljubitelja prirode "Riparia" na svom sajtu objabljuje elektronske edukativne publikacije koje su posredstvom Interneta dostupne širem krugu ljudi. Korišćenje savremenih tehnologija pruža mnoge nove mogućnosti integracije multimedijalnih sadržaja, a osim toga, izbegavanjem štampe, doprinosi i očuvanju prirodnih resursa.
 

 


Najnovije

Foto: Zoran Vukmanov Jesenja biciklistička tura oko Ludaškog jezera

U saradniji sa Javnom preduzećem "Palić-Ludaš", naše Udruženje ponovo organizuje biciklističku turu oko Ludaškog jezera. Tokom ture, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa prirodnim vrednostima jezera i okoline, problematikom njihove zaštite i sa Vizitorskom centrom "Ludaš".

Datum ture 16. septembar 2017. (subota). Start: u 9 sati kod Vizitorskog centra "Ludaš" (Hajdukovo).

 

+ dalje