Promena na mađarski jezikKoristi se srpski jezikPromena na engleski jezik

Događaji

Evropski Dan Posmatranja Ptica

Udruženje ljubitelja prirode Riparia i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i ove godine 5. oktobra organizuje Evropski Dan Posmatranja Ptica na području Specijalnog Rezervata Prirode “Ludaško jezero”.

Ova manifestacija se organizuje unazad već 20 godina, na kojoj iz godine u godinu u oktobru prvog vikenda više od milion učesnika iz oko 40 zemalja posmatra ptice. Postani i TI – Postanite i VI posmatrači ptice!

Mesto sakupljanja je Vizitorski centar  na Hajdukovu (Prespanska ulica 12., kod Sunjog čarde) prepodne u 8 sati. Učesnici mogu da prošire svoje znanje o pticama (prepoznavanje vrsta, migracija, prstenovanje, zaštita, itd.). Manifestacija će trajati ceo dan, ručak može unapred da se naruči po ceni od 300 din. Vredi poneti ali nije neophodno: dvogled, gumene čizme, kišni mantil, vodu za piće, itd..

Detaljne informacije možete doboti na mejl adresi info@riparia.org.rs ili na telefon kordinatora - Oto Sekereš 064-11-33-781.

 


Najnovije

Foto: Zoran Vukmanov Jesenja biciklistička tura oko Ludaškog jezera

U saradniji sa Javnom preduzećem "Palić-Ludaš", naše Udruženje ponovo organizuje biciklističku turu oko Ludaškog jezera. Tokom ture, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa prirodnim vrednostima jezera i okoline, problematikom njihove zaštite i sa Vizitorskom centrom "Ludaš".

Datum ture 16. septembar 2017. (subota). Start: u 9 sati kod Vizitorskog centra "Ludaš" (Hajdukovo).

 

+ dalje